Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews Nieuws

‘Het spel en de snelheid op de baan vind ik mooi’

De 18-jarige Luuk van Gestel uit Moergestel was afgelopen weekend de enige Brabantse renner die deelnam aan het NK Omnium op de baan in Alkmaar. Na vier onderdelen eindigde de jonge Van Gestel op een verdienstelijke twaalfde plaats. Hij kijkt vol ambitie uit naar zijn eerste seizoen op de weg bij de beloften.

Hoe is je eerste NK omnium bij de elite/beloften bevallen?
“Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. De scratch was behoorlijk pittig. Daarin probeerde ik in de finale te demarreren, maar toen ik werd bijgehaald ging de rest nog een keer versnellen. Daardoor reed ik met mijn tong op het stuur. Ook in de temporace en afvalrace had ik het moeilijk, maar in de puntenkoers ging het juist heel goed. Uiteindelijk ben ik best tevreden met die twaalfde plek in de eindstand.”

Je was de enige Brabantse deelnemer aan het NK omnium. Wat vind je daarvan?
“Veel Brabantse renners kiezen eerder voor het veldrijden. Ik heb dat ook acht jaar gedaan, maar veel renners zich steeds meer specialiseren. Daardoor werd het steeds moeilijker om mee te doen voor de prijzen. Het baanwielrennen is veel beter te combineren met het fietsen op de weg.”

Wat spreekt je aan in het rijden op de baan?
“Ik vind het spel en de snelheid op de baan erg mooi. Daarnaast zie ik het als een goede voorbereiding op het wegseizoen. Verder kun je op een overdekte wielerbaan altijd onder ideale omstandigheden trainen. Afgelopen weekend regende het buiten vrijwel de hele dag, maar ik heb op de baan toch op hoge snelheid mijn kilometers kunnen maken.”

In 2019 ga je als eerstejaars belofte voor Wielerploeg Groot Amsterdam (WPGA) rijden. Wat zijn je ambities voor volgend wegseizoen?
“Ik wil proberen om meteen de aansluiting te maken met de top van de Nederlandse beloften. Daar wil ik helemaal voor gaan. Ik heb zelfs mijn HBO-studie Bedrijfsadministratie op een laag pitje gezet om voldoende trainingsuren te kunnen maken en te kijken wat ik in mijn mars heb. Met WPGA rijden we een aantal mooie wedstrijden, zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije voor beloften. Hopelijk kan ik mij in één van die wedstrijden in de kijker rijden bij een grotere wielerploeg.” (Foto: Marc Bouwens)

1 Comment

  1. Luuk van Gestel was niet de enige baanrenner uit Brabant. Philip Heijnen is een verdienstelijke baanrenner. Reeds zaterdag 2 series achter de derny tijdens de interland ned-België aanstaande zaterdag de return in Gent. Heijnen reed eveneens de NK in Alkmaar. Werd uit eindelijk 9e. Vergeet niet had de dag ervoor een dernykoersgereden waarbij snelheden van boven de 70 werd gereden

Schrijf een reactie