Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Interviews Nieuws

Kijk omhoog Sam…

Het hoge woord is eruit: Sunweb-kopman Tom Dumoulin verkast voor drie jaar naar Team Jumbo-Visma. Team Sunweb is ondertussen druk bezig om zich te versterken voor volgend seizoen. Bovendien maakt een aantal talentvolle coureurs dankbaar gebruik van de kansen die hen worden geboden (denk aan Cees Bol, Lennard Kämna, Marc Hirschi).

Een ander groot talent van Team Sunweb zit op dit moment echter noodgedwongen thuis. De vorige week 24 jaar geworden Sam Oomen zou eerst de Tour gaan rijden in dienst van Tom Dumoulin, maar uiteindelijk werd hij toch opgeroepen om in de Giro te starten. Daarin kwam hij ten val waarbij hij zijn heup brak. Daarna volgde nog een operatie aan zijn liesslagader, waardoor hij al vroegtijdig een kruis kon zetten over zijn wielerseizoen 2019.

Bij de finish van de ZLM Tour in zijn woonplaats eind juni liep Sam nog hinkend met een kruk. Het nieuws dat zijn kopman naar een andere ploeg verkast moet ook Oomen toch wel iets doen. Normaal kun je dan met de benen antwoorden, maar dat zit er nu even niet in voor de Tilburger.

Hij werd als jonkie al negende in het eindklassement de Giro, zevende in de Ronde van Zwitserland en zevende in de Ronde van Polen. Potentie genoeg dus.‘Soms moet je een stap terug zetten om er twee vooruit te kunnen doen. Daar hoop ik nu op’, zei Oomen begin juni hoopvol toen hij wist dat zijn seizoen erop zat. Het zou mooi zijn als hij in de komende jaren ook de stap gaat zetten richting de absolute top. Blijf daarom vooral omhoog kijken, Sam!

Schrijf een reactie