BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

10 jaar Brabant Cycling Network

Brabant Cycling Network viert dit jaar haart 10-jarig bestaan. De tijd vliegt voorbij. Het stoorde mij destijds in 2012 dat ik als wielerliefhebber niks meer kon vinden in de media over regionale wielerwedstrijden in Brabant. Of over goede prestaties van Brabantse renners in klassiekers of buitenlandse wedstrijden.

Daarom ben ik gestart met de Facebookpagina van Brabant Cycling. Met als doel om niet alleen te berichten over Brabantse wielertoppers als Mathieu van der Poel en Marianne Vos, maar ook over Brabantse renners en rensters uit andere categorieën, ploegen en clubteams, Brabantse klassiekers, meerdaagsen, criteriums, interclubwedstrijden, toertochten, jeugdwedstrijden, wielerevenementen en tal van andere zaken.

Inmiddels is Brabant Cycling Network uitgegroeid tot een digitaal wielerplatform, dat wekelijks duizenden wielerliefhebbers bereikt via haar website en social media kanalen Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Strava. In de afgelopen jaren zijn hier duizenden berichten, interviews, filmpjes en foto’s op geplaatst, die wielerliefhebbers kunnen bekijken.

In 2017 is daar, na een geslaagde try-out in Sint-Michielsgestel, de Brabant Cycling Businessclub (BCBc) bijgekomen. Veel ondernemers die destijds bij de eerste bijeenkomst waren, zijn nog altijd aangesloten bij de club. De Brabant Cycling Businessclub wil ondernemers en managers met een passie voor de wielersport met elkaar te verbinden. Veel bedrijven en organisaties die aangesloten zijn bij de club, doen inmiddels zaken met elkaar. De businessclub is tevens het fundament onder het wielerplatform Brabant Cycling. Daar ben ik trots op. Enorm veel dank daarvoor.

Daarnaast ben ik erg blij met de medewerking van talloze fotografen en andere wielerliefhebbers die in de afgelopen jaren allemaal hun steentje hebben bijgedragen aan het actueel houden van Brabant Cycling. Maar ook clubs, verenigingen, teams, organisatoren, ouders en renners die nieuws, persberichten en uitslagen toesturen naar Brabant Cycling verdienen wat mij betreft een pluim. Dank je wel allemaal!

De komende jaren wil ik graag doorgaan met Brabant Cycling Network en het wielerplatform verder uitbouwen. Mocht jij daar aan willen meewerken (redactioneel of commercieel), of goede ideeën voor hebben, voel je vrij om contact op te nemen.

Laten we er met z’n allen een sportief & succesvol 2022 van maken!

Gerben van den Broek, oprichter Brabant Cycling Network

Schrijf een reactie