Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Achtste editie Retro Fietsbeurs

In Parochiecentrum Witgoor in Dessel wordt op zondag 20 januari de achtste editie van de Retro Fietsbeurs gehouden. Liefhebbers van de retrokoers zijn van 10.00 tot 15.30 uur welkom op het evenement, dat voor de derde keer in de geest wordt gehouden van de op 22 december 2016 overleden organisator Hein Senders.

De zalen van het parochiecentrum puilen op 20 januari weer helemaal uit van de koersnostalgie. Standhouders uit onder meer België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Nederland zorgen voor een gevarieerd aanbod in unieke onderdelen en accessoires die iets met retrofietsen te maken hebben: heel veel materiaal, boeken, tijdschriften, foto’s en kleding zijn te zien en ruilen op deze middag van eigenaar. Kooplustigen vinden er hun gerief, ook liefhebbers die ‘slechts’ een blik willen werpen, komen aan hun trekken. Zij kunnen samen met andere enthousiastelingen en de aanwezige standhouders in een reünieachtige sfeer verhalen ophalen en filosoferen over de (retro)koers.

Met een van de bezoekers kan dit zeker. Joanne Simpson, dochter van de in 1967 op de Mont Ventoux gestorven Britse coureur Tom Simpson, is aanwezig op de beurs. Zij vertelt maar wat graag over de wielercarrière van haar vader, die prachtige hoogtepunten heeft bevat, waaronder winst in de grote klassiekers Ronde van Vlaanderen (1961), Milaan-San Remo (1964) en de Ronde van Lombardije (1965). Verder was Simpson in 1962 de allereerste Britse gele truidrager in de Ronde van Frankrijk en werd hij in 1965 in Spanje wereldkampioen op de weg.

Nog een publiekstrekker op de beurs is Silveer Jespers uit Retie. Hij is ieder jaar aanwezig met zijn imposante collectie retroshirts, die dit jaar helemaal in het teken staat van duo’s. Bezoekers zullen verrast zijn hoeveel familiale connecties er zijn in de wielerwereld. Connecties die door de aimabele Jespers van een passende invulling worden voorzien.

De achtste editie van de Retro Fietsbeurs, klassieke wielershow en beurs wordt in 2019 gehouden op zondag 20 januari, van 10.00 tot 15.30 uur in Parochiecentrum Witgoor, Meistraat 150 in Dessel. Zie ook www.retrofiets.be

Schrijf een reactie