Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Borden voor Brabantse doorkomstgemeenten Vuelta

Dit jaar komt La Vuelta naar Brabant. Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst 18 Brabantse gemeenten.

Naast de officiële ritten worden in alle gemeenten ook evenementen rondom deze Ronde van Spanje georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde vandaag in Baarle-Nassau, Etten-Leur, en Dongen speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten.

De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd, en maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”

Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaat van de 2e etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda. Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel west-Brabant voert. Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

De Vuelta d’España is 1 van de 3 grote wielerronden van de wereld (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta d’España). 5 publieke partners hebben gezamenlijk de start van de Vuelta 2020 naar Nederland gehaald: de provincies Noord-Brabant en Utrecht, en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht. (Foto Peter van Trijen)

Schrijf een reactie