BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Bouwmans wint Topcompetitie, Eurode Omloop voor Bax

Een dubbelslag voor de renners van Metec-TKH in de HLB Van Daal Eurode Omloop. Sjoerd Bax uit Uppel ging er met de dagzege vandoor, terwijl Dylan Bouwmans in extremis de eindzege van de Topcompetitie naar zich toe trok.

De Eurode Omloop kende een roerige start. Al in de neutralisatie van de koers waren er een aantal valpartijen. Eén er van was op een brug richting de nieuwe klim Erensteinerweg. Daarop besloot de jury de koers stil te leggen en te overleggen hoe verder te gaan. Na een overleg van een uur werd de koers op een aangepast parcours hervat.

Sjoerd Bax wist in de finale te ontsnappen uit een kopgroep van zeven renners en reed onbedreigd naar de winst voor Adne Koster en Stef Krul. Dylan Bouwmans maakte eveneens deel uit van de kopgroep. Hij eindigde als zevende en wist daarmee voldoende punten te verzamelen om de eindzege veilig te stellen, voor Bas van der Kooij en Coen Vermeltfoort.

Toen het duidelijk was dat de zeven koplopers om de zege mochten gaan strijden, was het tijd voor Metec-TKH CT om hun overmacht uit te spelen. De eerste aanval was meteen de juiste. Bax sprong met nog twee ronden te gaan weg uit de groep. Zijn vlucht werd in de rug gedekt door zijn drie ploeggenoten, waardoor de voorsprong al snel op liep tot boven de halve minuut. Onbedreigd reed Bax vervolgens op de zege af. De zes achtervolgers mochten om de overige ereplaatsen vechten. Koster sprintte naar plek twee, Krul werd derde.

Schrijf een reactie