BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Brabantse veldrijders van voren in WB Flamanville

Diverse Brabantse veldrijders toonden hun goede vorm bij de WB-veldrit in het Franse Flamanville. Fem van Empel won bij de vrouwen, Ryan Kamp werd tweede bij de beloften en Mees Hendrikx eindigde als derde bij de beloften en stelde zijn eindzege in de Wereldbeker veilig.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd beheerst door Fem van Empel en Puck Pieterse. Zij mochten na een aantrekkelijke wedstrijd samen gaan sprinten om de winst. Daarin toonde Van Empel zich de sterkste. De Hongaarse Blanka Vas mocht als derde mee op het podium. Inge van der Heijden werd vierde.

De Belg Verstrynge bleef Ryan Kamp nipt voor bij de beloften. Mees Hendrikx rekende in de plek om de derde plek af met wereldkampioen Pim Ronhaar en stelde zo de eindzege in de wereldbeker veilig.

Bij de junioren en junior-vrouwen was er eveneens Nederlands succes. David Haverdings won bij de junioren, terwijl Leonie Bentveld zich de beste toonde bij de junior-vrouwen.

Eli Iserbyt won de wedstrijd bij de profs, voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Corné van Kessel was de beste Nederlander op plek zeven.

Schrijf een reactie