Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Finale WBVC veldritcompetitie in Huijbergen

In Huijbergen wordt op zondag 17 december de finale van de West Brabantse Veldrit Competitie verreden worden. De organisatie valt onder de vlag van de WBVC in samenwerking met Stichting Wielercomité Huijbergen.

Met een tussenpose van 2 jaar wordt de traditionele organisatie van cyclocross wedstrijden in Huijbergen weer voortgezet. Volgend jaar zal er op en rond de Tiestenduin in december 2024 een Internationale cyclocross cat. C2 verreden worden. Waarbij het vernieuwde parcours uitgetest zal worden voor het NK veldrijden 2026. Het NK zal plaatsvinden op 10 en 11 januari 2026.

De WBVC competitie bestaat uit 12 wedstrijden met de finale in Huijbergen. De renners zijn verdeeld over 10 categorieën, waarvan de jongste categorie de leeftijd hebben van 5-6 jaar, vervolgens 7-8 jaar, 9-10 jaar, 11-12 jaar, 13-14 jaar, 15-16 jaar, Dames 15+, MTB 15+, cat B 45+ en als laatste categorie A 17+. De competitie vormt een springplank naar de grotere crossen van de KNWU en de internationale wedstrijden. Renners als Mathieu van der Poel en Wout van Aert hebben in hun jeugd jaren deelgenomen aan deze wedstrijden. De organisatie verwacht ruim 270 renners deze dag. Een groot aandeel komt van onze Zuiderburen. De renners zullen een parcours rijden in de weilanden aan de Buurtweg met daarin de Tiestenduin opgenomen. De wieler dag krijgt een warme ondersteuning van de wielergemeente Woensdrecht.

De renner die over de 12 wedstrijden het beste resultaat heeft neergezet mag zich winnaar noemen van de “Happy Dog” klassement. De wedstrijden vinden plaats aan de Buurtweg en de eerste categorie 5-6 jaar zal om 10.45 uur van start gaan. De laatste categorie 17+ zal om 15.25 uur van start gaan. De huldigingen zullen worden verzorgd door de ronde missen Annemijn Mulder en Amber van Aert. Daarna zal rond de klok van 17.00 uur de prijsuitreiking van de klassementen overall in MFC de Kloek plaatsvinden.

Schrijf een reactie