Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

GP Adrie van der Poel schenkt truien in Calfven

Tijdens het “Wielerweekend Calfven” worden op zondag 1 september wedstrijden verreden voor de KNWU- jeugd voor de categorieën 1 tot en met 7 en ID-renners. Naast de gebruikelijke bekers voor de winnaars en de ereplaatsen wordt in iedere categorie ook gestreden om een bergprestatieprijs.

In de gemeente Woensdrecht liggen weliswaar niet zo’n hoge cols als in de Tour de France, maar op de Brabantse Wal en met name in Calfven kan aardig geklommen worden. Op het wegvak Calfven ter hoogte van de Trambaan is – op het hoogste punt – een streep getrokken en hier zijn punten te verdienen voor de prestatieprijs voor de beste klimmer.

De winnaar in elke categorie wordt een fraai wielershirt gehesen. Dit shirt is geschonken door de stichting GP Adrie van der Poel, bekend van de jaarlijkse finale van de Wereldbeker Veldrijden in Hoogerheide in de maand januari. Met de provincie Noord-Brabant is de GP Adrie van der Poel ook organisator van het project Uniek Sporten, een wielerevenement voor mensen met een beperking.

Met de trui willen de organisaties SBWO en de GP Adrie van der Poel op een leuke manier tevens de veelzijdigheid van het fietsen in de gemeente Woensdrecht onder de aandacht brengen.

Schrijf een reactie