Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

In memoriam Wim Beckers

In zijn woonplaats Kerkdriel is afgelopen week oud-renner Wim Beckers op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

In de jaren ‘80 was de in ‘s-Hertogenbosch geboren Wim Beckers een meer dan verdienstelijk wielrenner. Hij begon zijn loopbaan bij BWC Gerrit Schulte en stapte later over naar WV De Zwaluw uit Vlijmen. Als amateur reed hij onder andere voor de ploegen van Jo van Aarle en Van der Heijden Meubelen. In 1985 maakte hij de overstap naar de profs en reed hij een seizoen voor Nikon-Van Schilt-Elro Snacks.

Ook na zijn actieve carrière bleef de sympathieke Beckers nauw betrokken bij de wielersport. Zo was hij onder meer assistent-ploegleider van de junioren district selectie van het wielerdistrict Midden-Brabant. Daarin ging hij gedreven te werk, maar was er op zijn tijd ook ruimte voor ontspanning en een goede grap.

Zelf bleef Wim ook regelmatig fietsen. Tot enkele jaren geleden reed hij zelfs zo nu en dan nog wedstrijden bij de Brabantse Wielerfederatie. Daarnaast was hij één van de animatoren van de Grupetto Engelen, een gezellige en gedreven vriendengroep die wekelijks gaat fietsen met elkaar. Dat alles combineerde hij met zijn werk bij de Koninklijke Luchtmacht. Beckers was getrouwd en vader van twee zonen. Brabant Cycling wenst familie en vrienden enorm veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

2 Comments

  1. Jeroen Habraken Beantwoorden

    Veel sterkte gewenst met het verlies van Wim, die ik nog ken van mijn luchtmachttijd. Uiterst serieus maar ook enorm grappig met hetzelfde gevoel voor humor als ik. Dat schept snel een band. Vertrouwde mij erg snel het tekenen van hun trouwkaart toe, die ik nog steeds heb bewaard.
    Een man met karakter, een voorbeeld voor velen.

Schrijf een reactie