Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Kermisronde Hel van Riethoven op maandag 19 juni

Det Stichting Wielerevenementen Riethoven organiseert op maandag 19 juni voor de 30e keer de “Hel van Riethoven”.

Het wielerevenement bestaat traditiegetrouw uit 4 onderdelen. Het complete programma ziet er als volgt uit:
• 14.00 uur dikke banden-race door de Riethovense schooljeugd
• 15.00 uur criterium over 60 km voor Elite/Beloften/Junioren vrouwen
• 17.00 uur criterium over 40 km voor heren-recreanten voor de Kempencup
• 18.30 uur criterium over 90 km voor Elite/Beloften mannen

Dikke banden-race
Ook dit jaar gaan kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van de St. Willibrordusschool hun rondjes rijden op het parcours in de Dorpsstraat. Er wordt gestreden in 3 categorieën, te weten de groepen 3 en 4, 5 en 6 en 7 en 8. Bij de wedstrijden wordt het goede doel niet vergeten. De jeugdige rennertjes laten zich sponsoren door ouders, andere familieleden en bekenden. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, komt dit jaar ten goede aan de Coöperatie MeerRiethoven. Zij zullen het geld besteden aan het onderhoud van de duo-fietsen van Fietsmaatjes én de in Riethoven geplaatste AED-apparaten.

Elite/Beloften/Junioren vrouwen
In de editie van 2022 was het de regionale renster Maud Kapteijns die haar favorietenrol waarmaakte. Tijdens de race ontsnapte ze aan haar tegenstandsters en kwam uiteindelijk solo als eerste over de finish. Anna van Wersch werd tweede, vóór Susanne Meistrok.

De nummers 1 en 2 van vorig jaar hebben zich ook voor de Hel van Riethoven van dit jaar aangemeld. De wedstrijd is een van de 7 wedstrijden voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Hopelijk verschijnt er een flink aantal vrouwen aan de start, zodat ze er een mooie en spannende wedstrijd van kunnen maken.

Kempencup
De heren-recreanten zonder KNWU-licentie mogen deelnemen aan het criterium om de Aqualon-Van Zutphen-Kempencup. Voor dit klassement worden wedstrijden georganiseerd in Westerhoven, Luyksgestel, Bergeijk, Weebosch, Duizel, Hapert, Bladel en Steensel. Inmiddels is de wedstrijd in Westerhoven verreden en staan de heren op 19 juni in Riethoven aan de start.
Naast de uitslag voor de Kempencup wordt er ook een klassement opgemaakt van de deelnemers uit Riethoven. De eerste 3 aankomende Riethovenaren worden dus ook gehuldigd.
Deelnemers aan de Aqualon-van Zutphen-Kempencup kunnen zich opgeven via de website www.swer.nl, of op de dag zelf in restaurant De Sleutel, Dorpsstraat 1a.

Elite/Beloften-renners heren
Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten met het criterium van de heren Elite/Beloften-renners. Ook deze wedstrijd maakt onderdeel uit van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Om 18.30 uur gaan deze kleppers van start voor hun wedstrijd over 90 km. In ruim 2 uur zullen zij deze afstand afleggen.

De wedstrijd in Riethoven staat bij renners bekend om z’n zware parcours. De koers wordt niet voor niks “De Hel van Riethoven” genoemd. Door die zwaarte levert de wedstrijd vaak een sterke renner op. Vorig jaar won de strijdlustige Zeeuw Rico van Damme. Jos Koop en Roy Hoogendoorn kwamen als tweede en derde over de finishlijn.

Het criterium is het vijfde in de serie van dertien wedstrijden in het Kempenklassement. Het is dringen aan de kop van het algemeen klassement. Er is dus alle reden voor de deelnemers om te proberen hun posities te behouden óf hun klassering te verbeteren. De huidige nummers 1 en 2 van het klassement, Raymond Kreder en Koos Jeroen Kers, hebben al ingeschreven. Ook de winnaars van 2015 en 2018, Jasper de Laat en Jos Koop, zullen aan de startlijn staan. Het belooft een spannende strijd te worden!

Schrijf een reactie