Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Kevin Reuvers verrast met zege in Omloop van Schijndel GP Jozon

De Omloop van Schijndel GP Jozon , de openingswedstrijd van het wielerseizoen in Brabant, is bij de elite/beloften gewonnen door de 23-jarige Kevin Reuvers uit Zevenbergen. Hij rekende in een spannende finale af met Nick van der Meer uit Honselersdijk en Meindert Weulink uit Sittard.

Met een luide vreugdekreet ging Reuvers over de meet. ,,Ik had net aangevallen toen Nick en Meindert er vandoor ging”, aldus de West-Brabander die uitkomt voor clubploeg Willibrord Wil Vooruit.  ,,Daarom moest ik even op adem komen. Uiteindelijk heb ik zelf het gat dichtgereden. Ik zag dat zij vooral naar elkaar keken. Daar heb ik optimaal van geprofiteerd. Supergaaf om zo vroeg in het seizoen al een overwinning te boeken.”

Meer dan honderd renners stonden aan het vertrek bij de elite/beloften in de Omloop van Schijndel, onder wie ook Coen Vermeltfoort uit Vlijmen. Hij won afgelopen zaterdag nog de Ster van Zwolle.  Na een razendsnel begin van de wedstrijd wisten vijf renners uiteindelijk weg te rijden uit het peloton. Dit waren Rick van der Wal, Jens van den Dool, Kevin Reuvers, Nick van der Meer en Meindert Weuling. Goed samenwerkend wisten zij al snel een voorsprong van meer dan één minuut bij elkaar te fietsen. Omdat de achtervolging in het peloton nooit goed op gang kwam, werd al snel duidelijk dat de winnaar bij de vijf koplopers gezocht moest gaan worden.

Bij het ingaan van de laatste ronde gingen Van der Meer (VolkerWessels) en Weulink (À BLOC) er vandoor. Het leek erop dat zij voor de overwinning mochten gaan strijden. Maar uiteindelijk werden zij nog bijgehaald door Kevin Reuvers, die het vervolgens in de sprint knap afrondde.

De wedstrijd voor junioren werd gewonnen door Karst Hayma uit Peize, die het haalde voor Steijn Oosterveld uit Onnen en Ingmar van den Bosch uit Lisse. Bij de nieuwelingen ging de winst naar Freek de Kok uit Voorburg. Hij kreeg Nick Koenis (‘s-Gravenzande) en Elmer Brommersma (Avenhorn) mee op het podium. Lucas Demuyt uit Boekel werd vierde.

De volledige uitslagen vind je op https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/6918

Schrijf een reactie