BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Lucien van Impe schittert in Brabants Wielercafé

Popmuziek uit het jaar 1976 klonk in de tot de nok gevulde theaterzaal van de Groene Engel in Oss. Kerelz was de band die speelde, en dé man die werd toegejuicht was Lucien van Impe. De Belg Lucien van Impe was de spectaculaire klimmer die de Tour de France in 1976 op zijn naam schreef. Bij onze zuiderburen wordt hij nog steeds geëerd als laatste Belgische Tourwinnaar.

De vierhonderd wielerfans in de Groene Engel applaudisseerden steeds weer als Lucien op het grote tv-scherm als winnaar over de meet ging. Wat een ‘berggeit’, wat een panache! Lucien won eenmaal het Tourgeel en niet minder dan zes keer de bolletjestrui als beste klimmer van de Ronde van Frankrijk.

De organisatoren van het Brabants Wielercafé kunnen terugkijken op een schitterende avond. Na bijna drie jaar waren de wielersupporters echt toe aan een Brabants wielercafé. Met op het podium de Brabantse wielrenster Puck Moonen, Limburger Frans Maassen, oud-renner en Jumbo/Visma-ploegleider, columnist/schrijver Jace van de Ven uit Tilburg en natuurlijk de geliefde Belg Lucien van Impe. Wat een affiche!

Het nieuwe nummer van ‘Helden in de wielersport in Brabant’ verscheen ook die avond, met op de cover de succesvolle Brabantse baanrenner Harrie Lavreysen. Het volgende Brabants Wielercafé is dit najaar in de Groene Engel in Oss. (Tekst + Foto-impressie van Cees van Keulen)

Schrijf een reactie