Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Marianne Vos in voorlopige WK-selectie

MarianneVos

Marianne Vos uit Meeuwen zorgt vooralsnog voor de enige Brabantse inbreng in de voorlopige selectie voor het WK wielrennen. Zowel bij de mannen als vrouwen heeft bondscoach Johan Lammerts reeds zes renners geselecteerd voor de mondiale titelstrijd die van 21 tot en met 28 september in het Spaanse Ponferrada wordt verreden.

Bij de vrouwen zijn naast titelverdedigster Vos, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Sabrina Stultiens en Annemiek van Vleuten geselecteerd voor de wegrit. Van Dijk en Van Vleuten rijden ook de tijdrit.

Bij de mannen komen Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Bauke Mollema, Wout Poels, Tom-Jelte Slagter en Pieter Weening in actie. Dumoulin rijdt ook de tijdrit.

Zoals het er nu in de UCI-ranking voorstaat mag Johan Lammerts bij de wegrit negen renners selecteren bij zowel de mannen als vrouwen. Ook in de tijdrit mag hij beide keren twee renners kiezen. De definitieve selectie voor de vrouwen wordt op 1 september bekend gemaakt. Die van de mannen volgt op 15 september.

Reacties zijn uitgeschakeld.