Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Nostalgische wieleravond in Someren-Eind

Na de succesvolle verkoop van het wielerboek “De Pedaalridders van de Peel” is de Somerense wielerpresentator Rien van Horik dit voorjaar gestart met nostalgische wieleravonden onder de noemer “Pedaalridders On Tour”. De laatste van de zes avonden in deze serie voor dit jaar vindt vrijdag 17 november plaats in het kerkdorp Someren-Eind.

De inleiding wordt gevormd door een beknopte samenvatting van de wielerhistorie van de omliggende dorpen en steden. Centraal staat vervolgens de lokale wielergeschiedenis van het Wielernest Someren-Eind. Het prille begin bestond uit de zandbaanwedstrijden in het begin van de vorige eeuw die door wielerclub “Eind Vooruit” georganiseerd werden. Veel belangstelling bestond er voor de wielerrondes in de jaren vijftig waar de plaatselijke favoriet Gerrit Vossen de handen van de supporters op elkaar kreeg.

In de jaren tachtig en negentig was het dorp ook een vaste etappeplaats in de meerdaagse Peelland Toer. Daarnaast had de NWB-klassieker de Tweelandenkoers jarenlang een vaste plaats op de wedstrijdkalender. Diverse plaatselijke oud-renners komen tijdens de bijeenkomst aan het woord. In het laatste deel van de avond kijkt van Horik terug op de veertig jaar waarin hij als microfonist honderden wedstrijden van commentaar heeft voorzien.

De avond in Gemeenschapshuis de Einder is gratis toegankelijk. De inloop is vanaf 19.30 uur, terwijl om 20.00 uur de presentatie begint. Aanmelden voor de avond is mogelijk via info@gemeenschapshuis-de-einder.nl

Schrijf een reactie