BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Oranje boven bij WB-veldrit Tabor

Met Lars van der Haar en Lucinda Brand kreeg de WB-veldrit in Tabor zowel bij de elite-mannen als elite vrouwen een Nederlandse winnaar

Kersvers Europees kampioen Lars van der Haar rekende bij de mannen in de slotronde af met zijn naaste concurrenten Eli Iserbyt en Quinten Hermans. Corné van Kessel kwam als zevende over de meet.

Bij de vrouwen toonde wereldkampioene Lucinda Brand zich in de finale sterker dan Puck Pieterse en Annemarie Worst. Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema zorgden voor een compleet Nederlandse top vijf. Kata Blanka Vas werd zesde, gevolgd door Shirin van Anrooij, Fem van Empel en Inge van der Heijden.

Mees Hendrikx greep de winst bij de beloften, voor Ryan Kamp en Cameron Mason, terwijl David Haverdings naar de zege reed bij de junioren. Hij kreeg Nathan Smith en Yordi Corsus mee op het podium. Jelte Jochems werd negende en Menno Huising tiende. Leonie Bentveld reed naar een tweede plek bij de junior-vrouwen, achter Zoe Backstedt. Hier was er een zesde plek voor Lauren Molengraaf.

Schrijf een reactie