Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Oud-profs rijden Toertocht ‘Bert Oosterbosch-classic’

Ter nagedachtenis van Bert Oosterbosch wordt op zondag 18 augustus de eerste ‘Bert Oosterbosch-classic’ verreden. Tal van prominenten uit de voormalige TI Raleigh-ploeg doen mee en toerrijders zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Iedereen mag meefietsen!

Bij Wielercafé Cyklist (was VELOSOOF) in Eindhoven staan onder meer de wielerlegendes Gerben Karstens, Steven Rooks en Peter Winnen aan de start voor een tocht van 75 of 100 kilometer. Ook Johan van der Velde, Jacques Hanegraaf, Aad van den Hoek, Leo van Vliet en de Belg Ludo Peeters hebben al deelname toegezegd. Coureurs die allemaal voor de TI Raleigh-ploeg koersten en hun sporen in de wielrennerij hebben verdiend, als knecht of kopman.

Zeker voor de iets oudere wielerliefhebbers zijn het namen die erin gaan als koek. “Prachtig dat al deze kleppers naar Eindhoven komen. Eens te meer de bevestiging hoe Bert nog altijd voortleeft in de gedachten”, zegt Geert Oosterbosch, de oom van wijlen Bert. Het leeftijdsverschil tussen hen was beperkt en daarom trokken ze vroeger veel met elkaar op.

Vanaf acht uur zondagmorgen kunnen deelnemers vertrekken, tot elf uur. De oud-profs gaan naar verwachting na tienen van start. “We hopen dat veel coureurs in de regio dit initiatief aangrijpen om een mooie tocht door de regio te maken”, aldus Geert Oosterbosch.

Schrijf een reactie