Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Output Jeugdtoernooi op Hemelvaartsdag in Schijndel

Op Hemelvaartsdag 10 mei, wordt het jaarlijkse Output Jeugdtoernooi van Schijndel gehouden voor de wielerjeugd. De organisatie van dit toernooi is in handen van Wielervereniging Schijndel – Output Professionele Audio, Video & Lighting / Pitztal / Mutsaars Bikes / Rabobank / Van Thiel Optimaal.

Na diverse criteriums en avondtoernooien in de vorm van een koppeltijdrit staat er dit jaar weer voor de 35e maal een evenement voor de wielerjeugd op en rondom de Leemputbaan op het programma. Vorig jaar stonden er bijna 200 jeugdige coureurs aan de start tijdens het Output Jeugdtoernooi welke toen verreden werd op Duin II in verband met werkzaamheden aan de wielerbaan. Dit jaar zal het deelnemersaantal net zo groot of groter zijn want er hadden zich een week voor aanvang al 200 renners en rensters aangemeld. Zij zullen verdeeld over zeven categorieën gaan strijden om de talrijke ereprijzen. Onder hen de 40 jeugdleden van WV Schijndel die de laatste weken goed op dreef zijn. Zo vonden we Andries Knapen, Liz Toonen, Jan Kraus, Thom van Herwaarden, Chris Kisters en Laszlo van Melis de laatste weken al één of zelfs meerdere malen terug op het erepodium. De wedstrijden beginnen vanaf 12.00 uur.

Door de uitbreiding van de wielerbaan van Wielervereniging Schijndel zal voor het eerst in de geschiedenis een echte officiële KNWU wedstrijd op de accommodatie van de wielervereniging plaatsvinden. De wielerbaan heeft nu een lengte van 1600 meter waardoor het niet meer nodig is om het terrein aan de Leemputtenweg te verlaten. Dit brengt met zich mee dat er geen straten afgesloten hoeven te worden en het verkeer op bijvoorbeeld op de Oude Molenheide, Zwembadweg en Vossenberg doorgang kan vinden. Alleen in de Leemputtenweg zelf zullen er veel voetgangers zijn die vanaf het grote parkeerterrein bij Fitland naar de Leemputbaan gaan.

Het programma van die dag is als volgt: Om 10.00 uur is de officiële opening van nieuwe accommodatie. Om 11.00 uur gaat de permanence in het clubgebouw aan de Leemputbaan open en dan kunnen de jeugdige renners en rensters hun rugnummer afhalen. Om 12.00 uur zal de eerste categorie van start gaan voor hun wedstrijd. Na de pauze gaan de wedstrijden verder voor de renners en rensters van categorie 5 t/m 7. Kom gezellig eens langs,  de toegang is natuurlijk geheel gratis. (Foto: Marcel van de Meulengraaf)

Schrijf een reactie