Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Van der Heijden gokt en verliest in Moergestel

De veldrit van Moergestel kreeg met Ingmar Uytdewilligen gistermiddag een Belgische winnaar op het podium bij de elite/beloften. Hij reed in de slotfase weg bij Maik van der Heijden uit Schaijk. Kyle Achterberg kwam daarachter als derde over de meet.

Van der Heijden ging er bij de start als een raket vandoor op het vernieuwde parcours aan de Zandstraat in Moergestel. De renner van DESTIL-Parkhotel Valkenburg kwam na de eerste ronde met ruime voorsprong op de rest van het veld door. Daarmee leek het een eentonige wedstrijd te gaan worden, maar de Belg Ingmar Uytdewilligen wenste zich niet zomaar neer te leggen bij de situatie in de koers. Hij knokte zich meter voor meter terug tot aan het achterwiel van Van der Heijden en liet hem in de slotronde achter zich. Het was voor Uytdewilligen zijn tiende zege van het seizoen en zijn tweede Nederlandse overwinning. Enkele weken geleden toonde hij zich ook al de sterkste in Lieshout.

De veldrit bij de vrouwen in Moergestel werd overtuigend gewonnen door Bianca van den Hoek. Zij haalde het voor de junior-vrouwen Femke Gerritse uit Rosmalen en Larissa Hertog.

Leonie Bentveld toonde zich bij de nieuweling-meisjes in de sprint nipt sneller dan Mirre Knaven. Daarachter eindigde Senne Knaven als derde. Brit Kerste werd vierde en Jony van den Eijnden negende.

Bij de amateurs toonde Nederlands kampioen Yannick Runhart zich de sterkste, voor Klaas Groenen en Tommy Oude Elferink.

De wedstrijd voor Masters werd gewonnen door Micha de Vries, die Maikel Govaarts en Wilfred Veldkamp mee op het podium kreeg. Michel Groenendaal werd vijfde en Frank Groenendaal zesde.

Tibor del Grosso won bij de nieuwelingen voor Joost Brinkman en Lucas Janssen. Jesse Kramer (Borkel-Schaft) werd vierde, Bailey Groenendaal (Schijndel) vijfde, Jordi van Heijst (Den Dungen) zesde en Danny van Lierop (Someren) achtste.

De zege bij de junioren ging naar Noah Vreeswijk uit Someren, die na een spannende wedstrijd net wat sneller was dan Hugo Kars. Twan van der Drift eindigde als derde. Pete Uptegrove werd na een knappe inhaalrace zevende. (foto: Jo Nederkoorn)

Schrijf een reactie