Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Van Empel wint ook haar laatste veldrit van het seizoen

Wereldkampioene Fem van Empel heeft de Krawatencross in Lille gewonnen. Ze had aan de streep een ruime voorsprong op Lucinda Brand en Laura Verdonschot. Annemarie Worst werd vierde en Leonie Bentveld vijfde, Manon Bakker zevende en Aniek van Alphen negende.

Voor Van Empel betekende het haar negentiende zege van het seizoen. “Ik ben zeer tevreden dat ik mijn veldritseizoen kan afsluiten met een zege”, reageert Van Empel na afloop. “Na een week van relatieve rust was het weer even aanpassen in het begin van de wedstrijd. Het was zaak om het tempo ronde na ronde vol te houden, wat ook lukte.”

“Ergens vind ik het wel jammer dat het veldritseizoen er al op zit voor mij. Het vloog zo voorbij”, gaat ze verder. “Maar we moeten de focus verleggen naar wat er nog allemaal zit aan te komen in het voorjaar. Het is goed dat ik nu even kan rusten, zodat ik me volledig kan opladen richting de klassiekers.”

Bij de mannen reed Niels Vandeputte naar de zege, voor Joris Nieuwenhuis en Joran Wyseure. Lars van der Haar eindigde als vierde.

Guus van den Eijnden wist bij de beloften een mooie zesde plek te veroveren en Lucas Janssen werd zevende.

Schrijf een reactie