Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Veel bekende namen in 55e Kermisronde van Luyksgestel

Voor de 55e keer wordt op 26 juni de Kermisronde van Luyksgestel gehouden. Stichting Wielerevenementen Luyksgestel organiseert in het kader van dit jubileum in samenwerking metTWC de Grensrijders de 2e Profronde volgens het model van een echte Vlaamse kermiskoers.

Verder wordt de STIEBEL ELTRON Sprint Cup op de weg verreden met onder andere Olympisch en wereldkampioen Harrie Lavreysen, uniek in Nederland. Hierin rijden de 8 sprinters, naast Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg, Tijmen van Loon met de aanstormende talenten Daan Kool, Lars Romijn, Loris
Leneman en Melle Gerrits een mini competitie in de vorm van een Kwartfinale, Halve finale en Finale Rit om uit te maken wie de felbegeerde Cup mee naar huis mag nemen.

Daarnaast rijden de dames afwisselend met de Sprintcup een omnium. Een omnium met een Rit in Lijn en Afvalrace. De dames rijden voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement.

Tenslotte staat de tweede lustrum Profronde op het programma in de vorm van een echte Vlaamse Kermiskoers op Nederlandse bodem. De koers wordt verreden in ploegen en/of individueel verband.

De ploegen die nu zijn aangemeld zijn; de Pro-continentale teams:Bingoal (B) Bolton Black Spoke (Nw Zeeland) Tevens de continentale teams Bridgelane uit Australië en Storck Metropole uit Duitsland. Uit België Alpecin- Deceuninck met de Pro renners Oscar Riesebeek en Senne Leysen maar ook met David van der Poel en Mees Hendrikx. VerdervTarteletto- Isorex met Timothy Dupont en Torsten Demeijer, de opleidingsploeg van
Wanty-Circus met Gerben Kuypers en Roel van Sintmaartensdijk. Dan de Nederlandse ploegen van ABLOC met Philip Heijnen en Jelle Johannink, Metec met Huub Artz en Jaap Roelen (winnaar 2022) Volker Wessels met Bertjan Lindeman en Daan van Sintmaartensdijk, de ploeg Allinq CT met Rick Ottema en Jasper Schouten, en de teams
van Scorpions, Universe en het regioteam De Bruyn/TWC de Kempen.

Bij de individuele renners staan de renners van Jumbo-Visma, Jos van Emden,Tim en Mick van Dijke alsook de talenten Lars Boven en Jesse Kramer aan de start. Verder de topsprinter uit het Tudor team Arvid de Kleijn met Maikel Zijlaard en Rick Pluimers, Cofidis wordt vertegenwoordigd door Wesley Kreder, Boy van Poppel is er namens Wanty Intermarche, van Team DSM Tim Naberman, EF Education met Julius van den Berg en vanuit de Franse ploeg Groupama-FDJ Bram Welten en Dries van Gestel uit Arendonk vertegenwoordigt Totale Energies.

Het complete programma met gratis entree ziet er als volgt uit
Schooljeugd 12.00 uur. ATB- race Gr-Bergeijk om 13.00 uur. Funklasse (Kempencup) om 14.00 uur
Sprintcup kwartfinales om 15.15 uur. Elite Dames Omnium rit in lijn om 15.30 uur.
Sprintcup halve finales om 16.30 uur. Elite Dames afvalrace 16.45 uur.
Finale Sprintcup om 17.20 uur
Profkoers 132 kilometer over grote omloop van 5,5 kilometer om 18.00 uur.

Schrijf een reactie