Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Vol programma tijdens Veldhovens Wielerweekend

Op 18 en 19 mei staat Veldhoven bol van de wieleractiviteiten met als hoogtepunten de 23e GP Groenen Groep voor vrouwen en de 71e editie van de Simac Omloop der Kempen voor elite/beloften.

De 71e Simac Omloop der Kempen wordt zondag 19 mei verreden. Deze telt dit jaar 190 km en zet Veldhoven en de Kempen in de spotlights met een Zuid-lus en een Noord-lus en 2 finaleronden op Veldhovens grondgebied. Deze oudste wielerklassieker van Zuid-Nederland maakt wederom deel uit van de Topcompetitie en wordt uitgezonden op Eurosport-1.

De topcompetitie wordt in 2019 versterkt door deelname van tenminste 6 Belgische topteams, waaronder dat van Lotto-Soudal. Naast deze hoofdschotel is er een uitgebreid nevenprogramma in Wielerweekend Omloop der Kempen met topsport, breedtesport en recreatiesport.

Er zijn veel inspanningen geleverd om de vrouwenklassieker weer terug te krijgen op de kalender. De organisatie is in zijn nopjes dat dit is gelukt: op zaterdagavond 18 mei treden de UCI-/Elite-vrouwen/beloften aan voor de 23e GP Groenen Groep over 120 km (7 ronden van ca. 17 km). Het is een mooi, open parcours dat vanuit Veldhoven voert via Steensel en Riethoven, langs Keersop en Volmolenweg terug naar Veldhoven. De grote kanonnen zijn startgerechtigd, want het is een vrije klassieker. De elite-vrouwen worden vanaf 17.00 uur voorgesteld op het startplein op de kiosk van De Plaatse; om 18.00 uur valt het
startschot.

Om 21.00 uur is bekend wie haar naam heeft toegevoegd aan de imposante erelijst, met daarop Leontien van Moorsel (4x), Marianne Vos (2x) en Annemiek van Vleuten (1x).

Het 6e wielerweekend biedt ook startgelegenheid aan de categorie Amateurs-/sportklasse. Op zaterdagavond nadat de Elite-vrouwen zijn vertrokken richting Steensel, rijden zij hun 60 km over het lokale criterium Dorpstraat / Dreef / Genderstraat / Dorpstraat.

Op zondag worden 2 afwachtingscriteriums verreden. De ploegvoorstelling van de elite-mannen/beloften start om 11.00 uur. Klokslag 12.00 uur vertrekken deze profs-in-spé geneutraliseerd richting Steensel. Op het Locht-viaduct gaat de vlag van
koersdirecteur John van den Akker naar beneden en zal de koers vrij snel ontbranden.

Om 12.30 uur de niet-licentiehouders. De recreanten rijden in Veldhoven hun 1e wedstrijd over 40 km voor de Kempencup. Daarna volgen nog 8 wedstrijden in de befaamde Kempische kermiskoersen.

Om 13.45 uur rijden in een gecombineerde wedstrijd de nieuwelingen-meisjes & junioren-vrouwen. Na 45 km is de winnares bekend, die wordt gehuldigd op de grote topcompetitie-trailer tegenover de VIP-tenten bij de finish aan de Dorpstraat.

Kort hierna passeren de elite-mannen/beloften voor de 1e keer de finishlijn om nog 2 finaleronden van 11 km af te leggen. De 3e doorkomst is aankomst en dus is dan bekend welk aankomend talent zijn naam toevoegt aan de rijke erelijst. Om 16.30 uur is de 71e Simac Omloop der Kempen alweer geschiedenis.

Voor meer informatie check www.omloopderkempen.nl (Foto’s: Peter van Rooij)

Schrijf een reactie