Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Website NK Wielrennen Dongen online

Nog een ruim een maand te gaan en in het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden. Driemaal zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor een van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren.

Zaterdag 22 juni begint dit NK om 10.00 uur met de Nieuwelingen meisjes. Zij rijden in het totaal 6 ronden wat neer komt op 58,2 km. Om 12.15 uur is het aan Junioren vrouwen die een ronde meer moeten afleggen: 7 ronden in het totaal 67,9 km. De dag wordt om 15.00 uur afgesloten door de Junioren heren. Zij rijden in het totaal 126,1 kilometer.

Zondag 23 juni begint om 10.00 uur met de Nieuwelingen jongens. Zij gaan voor 8 ronden, goed voor 77,6 kilometer. Het NK wordt afgesloten door de Elite renners zc. Een peloton waarin renners acteren die een profcontract willen afdwingen. Maar ook renners die net niet een profcontract wisten te bemachtigen. Zij rijden in deze afsluitende koers 17 ronden, in het totaal 164,9 kilometer.

Voor meer informatie is nu ook de website www.nkwielrennendongen.nl te raadplegen

Schrijf een reactie