Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Wielercafé in Veghel met ex-prof Rob Harmeling

Ex-profrenner Rob Harmeling, etappewinnaar in de Tour de France van 1992, is deze maand te gast bij een Wielercafé in Veghel. Ook te gast is Teun van Erp, bewegingswetenschapper bij Team Sunweb. Het Wielercafé wordt georganiseerd om geld op te halen voor Alpe d’HuZes en vindt plaats op 20 februari 2019.

Het wordt een super avond voor iedereen die iets met fietsen heeft. Het gaat over de professionele tak, maar er worden ook tips gegeven aan recreatieve wielrenners.
“Het wordt echt een super avond voor iedereen die iets met fietsen heeft. Het gaat over de professionele tak, maar er worden ook tips gegeven aan recreatieve wielrenners”, vertelt mede-organisator Bart van der Sanden.

Bart uit Veghel en Randy van Venrooy uit Boekel vormen met zeven anderen het team BAS goes HuZes. Samen beklimmen ze op 6 juni 2019 zo vaak mogelijk de mythische Alpe d’Huez voor kankeronderzoek. Van het team zijn er acht werkzaam bij de BAS. De deelnemers komen uit alle lagen van het bedrijf.

Rob Harmeling en Teun van Erp te gast
Bart en consorten hebben voor hun Wielercafé twee bijzondere gasten weten te strikken. Rob Harmeling, ex-prof en etappewinnaar in de Tour de France van 1992, vertelt over zijn carrière en de huidige wielerwereld. Naast Rob is Teun van Erp te gast. “Teun is bewegingswetenschapper bij Team Sunweb (de ploeg van Tom Dumoulin red.). Hij weet misschien wel meer van Tom Dumoulin dan Tom zelf”, aldus Bart.

Het Wielercafé is op 20 februari om 19.30 uur in De Stapperij op de Bunders 3 in Veghel. Kaartjes kosten tien euro. Het volledige bedrag gaat naar het goede doel. Zaalhuur hoeven de organisatoren niet te betalen en de winst van de bar gaat ook naar BAS goes HuZes. Bart: “Voor tien euro krijg je een bak informatie en maak je kans op mooie prijzen”.

Schrijf een reactie