Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Winnaar Tour de France wederom in Etten-Leur

De organisatie van de Techno Group profwielerronde van Etten-Leur maakt dit jaar opnieuw waar dat de winnaar van de Tour de France in augustus in Etten-Leur is te zien. De pas 22-jarige Egan Bernal die met zijn eindzege historie schreef voor zijn vaderland Colombia, verschijnt zondag 18 augustus in de gele trui aan de start.

Met zijn deelname aan de profronde van Etten-Leur treedt Bernal in het spoor van zijn ploeggenoten Chris Froome en Geraint Thomas (nu tweede) die van 2015 tot en met 2018 succesvol waren in de Tour. De op dit moment van een zware blessure herstellende Froome won de Tour drie jaar achtereen. Geraint Thomas was vorig jaar, toen nog in de kleuren van het team Sky, de sterkste.

Eerder al wist de organisatie zich te verzekeren van de komst van Steven Kruiswijk , die op indrukwekkende wijze derde werd in de Tour, en Peter Sagan, die dit jaar recordhouder werd door voor de zevende keer de groene trui te winnen. Daarnaast is ook de roze trui, winnaar van de Giro , de Ecuadoriaan Richard Carapaz en de kersverse Europees kampioen Elia Viviani van de partij in Etten-Leur. (Foto: Peter van Rooij)

Schrijf een reactie