Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Zeges voor Konings, Ton, Hanegraaf en Roijackers in Gerwen

De Grote Ronde van Gerwen kreeg met Roan Konings bij de elite/beloften manne en Quinty Ton bij de vrouwen weer twee mooie winnaars op de erelijst. Niels Hanegraaf reed naar de winst bij de junioren en Matt Roijackers greep de zege bij de nieuwelingen.

De levendige wedstrijd bij de elite/beloften eindigde in een sprint met een grote groep. Die werd met overmacht gewonnen door Roan Konings, die het voorbereidende werk van zijn teamgenoot Hidde van Veenendaal knap afrondde. Christiaan van Rees en Rico van Damme mochten als tweede en derde mee op het podium. Raymond Kreder werd vierde en Tim den Braber vijfde. Jasper de Laat finishte als zesde, Coen Vermeltfoort werd achtste, Guus van den Eijnden negende en Martijn Rasenberg tiende.

Quinty Ton greep de winst bij de vrouwen in de sprint van een kopgroep. Zij haalde het voor Yonna van Dam en de Noorse Nora Tveit. Vera Tieleman en Leonie Bos eindigden als vierde en vijfde. Bente van den Nouweland werd zesde en Cindy Embregts achtste.

Bij de junioren toonde Niels Hanegraaf zich de snelste van een kopgroep met drie renners. Hij bleef Jonathan van den Berg en Bram Danklof voor. Rick Versloot en Michiel Mouris maakten de top vijf compleet.

Matt Roijackers beschikte over de snelste benen bij de nieuwelingen Hij toonde zich in de eindsprint sneller dan Rune Olij, Noël Goijert, Matthijs de Haan en Delano Heeren.

De complete uitslagen zijn terug te vinden op https://mijn.knwu.nl/calendar/events/8511

Schrijf een reactie