Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst

Na twee seizoenen meegedraaid te hebben als assistent-ploegleider bij de junior-vrouwen van Wielervereniging Schijndel, is Erik Lathouwers uit Sint-Oedenrode dit seizoen de eerste ploegleider van het U23 WV Schijndel-Stanza Die Making vrouwenteam. Samen met Marco van Esch gaat hij het merendeel van de wedstrijden van het team in de ploegleiderswagen plaatsnemen.

Lathouwers heeft een duidelijk doel voor ogen met zijn rensters. ‘Wij willen rensters de kans geven om zich individueel verder te ontwikkelen, maar ook leren om met een plan de koers in te gaan en in teamverband te koersen.’ Hij kijkt met vertrouwen uit naar de eerste wedstrijden. ‘We hebben de beschikking over een jonge, maar sterke selectie. Mijn verwachting is dat onze rensters in de klassiekers voor de clubcompetitie mee moeten kunnen doen voor de prijzen. In de UCI-koersen zal dat moeilijker worden, maar daarin kunnen zij zich wel onderscheiden. Een aantal rensters wil in de toekomst graag de overstap maken naar een UCI-World Tour team. Daar willen wij hen graag bij helpen.’

Met het oog op deze ambities is WV Schijndel ook een samenwerking aangegaan met het Parkhotel Valkenburg UCI-World Tour team. ‘Ploegleider Bart Faes van Parkhotel Valkenburg gaat een aantal wedstrijden mee naar wedstrijden met ons om zijn kennis te delen. Vanzelfsprekend zal hij dan ook kijken of er wellicht rensters bij zijn die wellicht in aanmerking komen bij dit World Tour team. Zo ontstaat voor alle partijen een win-win situatie.’ (Foto: WV Schijndel)