BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup Nieuws

Eindstanden Brabant Cycling Criterium Cup bekend

Het laatste Brabantse criterium van het seizoen in Oosterhout heeft in enkele categorieën nog gezorgd voor een aantal wijzigingen in de eindstand van de Brabant Cycling Criterium Cup.

Dit is een regelmatigheidsklassement over alle Brabantse KNWU-wielercriteriums voor elite/beloften, vrouwen, junioren, junior-vrouwen, nieuwelingen, nieuweling-meisjes en amateurs/sportklasse. Met de Criterium Cup wil Brabant Cycling proberen om deelname aan Brabantse wedstrijden te stimuleren.

INVICTA WATCH EUROPE stelt voor alle winnaars een fraai horloge beschikbaar. Daarnaast ontvangt ook de eerste (of eerstvolgende) Brabantse renner in elke categorie een waardebon, beschikbaar gesteld door MUTSAARS BIKES in Schijndel, BLADE BIKES in Tilburg en CYCLESOFTWARE in Nistelrode.

Bij de junior-vrouwen wist Ingrit Verhoeff met haar overwinning in Oosterhout in extremis ook nog de eindwinst in de Brabant Cycling Criterium Cup naar zich toe te trekken. Zij verzamelde iets meer punten dan Femke Gerritse (Rosmalen) en Anna van Wersch (Tilburg).

Roan Konings (Oudenbosch) wist bij de nieuwelingen de eindzege veilig te stellen. Hij eindigde in Oosterhout als tiende, terwijl zijn naaste concurrent Stijn Hanegraaf (Heeswijk-Dinther) negende werd. In de eindstand bedraagt het verschil tussen beide renners acht punten. Tim Hennekam eindigt als derde in de eindstand.

Nick Brabander wist de meeste punten te verzamelen bij de junioren, voor Olav Kooij en Niels van Ekeren. Hidde van Veenendaal (Dongen) is op een zesde plek de eerste Brabantse renner in het juniorenklassement.

Nederlands kampioene Sofie van Rooijen verzamelde de meeste punten in de Brabantse criteriums bij de nieuweling-meisjes. Zij wordt in de eindstand gevolgd door Lisa van Helvoirt en Silke Blei.

Bij de amateurs was Stefan Laurijssen uit Oud-Gastel dit jaar opnieuw de beste. Hij verzamelde meer punten dan Imo de Pruijssenare de la Woestijne en Bram Mens. Gijsbert Nieuwkoop is op een vijfde plek de eerstvolgende Brabantse renner in het klassement.

Hans Dekkers gaat er met de winst vandoor bij de elite/beloften, terwijl Jos Koop (Eindhoven) door zijn zege in het Hart van Oosterhout in extremis nog als tweede is geëindigd in het klassement. Robbie van Bakel (Deurne) neemt de derde plek in.

De eindzege bij de vrouwen gaat net als vorig seizoen naar Nina Kessler. Nederlands kampioene Evy Kuijpers (Lierop) is tweede en de Australische Laurette Hanson neemt de derde plaats in.

De prijswinnaars ontvangen binnenkort persoonlijk bericht over de prijsuitreiking.

De complete eindstanden per categorie zijn hieronder te bekijken.

2018_Elite_Man (4)
2018_Junioren (4)
2018_Junior-Vrouwen (4)
2018_Nieuwelingen (4)
2018_Nieuwelingen-Meisjes (4)
2018_Vrouwen (4)
2018_Amateurs (5)

Schrijf een reactie