BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Gadgets Nieuws

‘Homeopathie steeds populairder onder sporters’

Om als wielrenner topprestaties te kunnen leveren, moet een renner in topconditie verkeren en zowel mentaal/emotioneel als lichamelijk in balans zijn. ‘Homeopathische geneeskunde kan sporters ondersteuning bieden om hun herstel te bevorderen of sneller te genezen na valpartijen’, zegt oud-renster Inge Klep uit Schijndel, die inmiddels werkzaam is als klassiek homeopaat en een eigen praktijk heeft.

Tijdens haar wielercarrière reed Inge Klep als semi-professional onder meer voor de teams van RedSun Cycling, DSB Bank en Parkhotel Valkenburg. Tegenwoordig begeleid zij als klassiek homeopaat een aantal sporters. Maar wat is homeopathie eigenlijk? Inge: ‘Bij een homeopathische behandeling wordt het immuunsysteem geprikkeld tot zelfgenezing. Dit leidt tot een verhoging van de weerstand, waardoor de klachten van de patiënt verdwijnen. Dat alles gebeurt met natuurlijke geneesmiddelen zonder bijwerkingen.’

Minder snel ziek
Voorbeelden van blessures en ongemakken waarbij homeopathische geneeskunde uitkomst kan bieden, zijn onder meer overinspanning, spierpijnen, botbreuken, krampen en wonden. ‘Mensen die homeopathisch behandeld zijn, worden minder snel ziek. Bovendien hebben ze meestal een korte herstelfase als ze ziek zijn, door een sterk zelfgenezend vermogen’, legt Inge uit. 

Natuurlijke middelen
Ze benadrukt aan dat homeopatische geneeskunde steeds populairder wordt onder topsporters. ‘Dat is vrij eenvoudig te verklaren. Als je weet dat je met natuurlijke middelen zonder bijwerkingen je sportprestatie kunt verbeteren én blessures kunt voorkomen of effectief behandelen dan wordt iedere sporter direct enthousiast.’

Meer weten over homeopathie en sport? Kijk dan eens op www.ingeklep-homeopathie.nl of bel naar 06-23908327 om een afspraak te maken.

Schrijf een reactie