Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

2e Vestingronde van Grave

Na een succesvolle eerste Vestingronde in 2022 organiseert Maasland Cycling dit jaar de 2e Vestingronde van Grave op zondag 3 september 2023. Ook dit jaar valt het tegelijk met de kermis en het Speciaalbier Festival. Al met al een prachtige ambiance voor de renners, toeschouwers en inwoners van Grave.

In verschillende categorieën wordt er op een uniek parcours van bijna 1,6 km incl. kasseien door het historisch centrum van de stad gereden met de start/finish op de Markt-Hoofdwagt. Nieuw dit jaar is de damesklasse. Hierdoor kan iedereen meedoen. Jong, oud(er), man, vrouw, ervaren én onervaren.

Dikke Banden Race
De Vestingronde begint om 12.30 uur met de Dikke Banden Race. Verdeeld over vier leeftijdscategorieën kunnen basisschoolleerlingen op een verkort parcours aan familie en bekenden laten zien wat ze in hun mars hebben. Een speciale fiets regelen is niet nodig en helmen ook niet, daar zorgt de organisatie voor. Let op, het is niet voor niets een Dikke Bandenrace, een racefiets is dus niet toegestaan.

5 – 6 jaar – 0,6 km

7 – 8 jaar – 1,2 km

9 – 10 jaar – 2,4 km

11 – 12 jaar – 3,6 km

Vrouwen
De elite/belofte/amateur/junior vrouwen starten om 13.30 uur. Dit is een wedstrijd van 33 rondes ofwel 50 km. Om te kunnen deelnemen heb je een wedstrijdlicentie nodig.

Funklasse
Voor iedereen die mee wil doen aan een échte wielerwedstrijd is er ook een Funklasse. Deze wedstrijd start om 15.00 uur en heeft een totale lengte van 25 kilometer.

Sportklasse
De Sportklasse start om 16.00 uur. Een wedstrijd van 33 rondes met een totale lengte van 50 km. Om te kunnen deelnemen heb je een wedstrijdlicentie nodig.

Meer info en inschrijven
Ga naar www.maaslandcycling.nl/vestingronde voor meer informatie. Ook kan je je hier inschrijven voor zowel de Dikke Banden Race als de Funklasse.

Schrijf een reactie