Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

56e Grote Ronde van Gerwen op Tweede Paasdag

Vier categorieën strijden op Tweede Paasdag 1 april om de felbegeerde zege in de Grote Ronde van Gerwen, de klassieker onder de criteriums.

Het parcours heeft een lengte van 3,5 kilometer met start en finish aan het kerkplein in Gerwen. Het eerste startschot klinkt om 11.00 uur. Dan starten de nieuwelingen voor hun wedstrijd over 40 kilometer met aan de start ook Loek Hovers uit Lieshout.

Na de nieuwelingen volgen om 12.15 uur de junioren voor 60 kilometer. Om 14.00 uur gaan de elite/beloften-vrouwen van start voor hun wedstrijd over 65 kilometer, met een aantal deelneemsters uit Duitsland en Noorwegen.

De elite/beloften-mannen rijden 80 kilometer en starten om 16.00 uur. Tot de kanshebbers behoren onder andere Rico van Damme,Tom Vermeer, Koos Jeroen Kers, Coem Vermeltfoort en Jasper de Laat.

De Grote Ronde van Gerwen is tevens de eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement, een regelmatigheidsklassement over negen wedstrijden in de Brabantse Kempen voor elite/beloftenrenners.

Het rennerskwartier is in Café De Stam aan de Gerwenseweg 38 in Gerwen. Wielersupporters zijn tweede paasdag welkom in Gerwen, de toegang is gratis.

Schrijf een reactie