BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Brian Megens sterkste in Ronde van Heeswijk

Brian Megens heeft in Heeswijk de zege voor zich opgeëist in het criterium én zich gekroond tot Regiokampioen van Zuid-Nederland bij de elite-renners.

Megens, die volop in training is voor het NK Tijdrijden, toonde zich uiteindelijk de sterkste in de wedstrijd. Hij haalde het voor zijn medevluchters Tijmen Snel en Henk Bos.

“Ik wilde de koers hard maken en zo mijn conditie verder aanscherpen. Daarom ben ik maar steeds blijven aanvallen”, vertelde Megens na de finish. “Want mijn ambitie is om in juni bij het NK Tijdrijden te proberen om een medaille te behalen tussen de profs. ”

De koers in Heeswijk was een kolfje naar zijn hand. “Toen we in de slotfase met drieën over bleven, wist ik dat ik als eerste door de laatste bocht moest gaan. Daarom ben ik een paar honderd meter eerder al vol aangegaan. Gelukkig kwam er daarna niemand meer overheen.” De zilveren en bronzen medaille van het Regiokampioenschap van Zuid-Nederland werden gewonnen door Jasper de Laat en Alain Broos.

Het Regiokampioenschap voor beloften werd gewonnen door Stijn Hanegraaf uit Heeswijk-Dinther, die zich voor eigen publiek sneller toonde dan Max Mosmuller en Finn Roumen. “Het was een snelle wedstrijd, maar er werd ook veel naar elkaar gekeken”, aldus Hanegraaf. “Voor mij maakt dat niet zoveel uit, want ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn snelle sprint. In de laatste ronde was het vooral zaak om goed positie te kiezen en voorin te zitten bij de laatste bocht. Ik vind het wel mooi om hier voor eigen publiek Regiokampioen bij de beloften te worden.” (Foto’s Tanja Jansen en Gerben van den Broek)

Uitslag elite/beloften: 1. Brian Megens, 2. Tijmen Snel, 3. Henk Bos, 4. Stijn Hanegraaf, 5. Max Mosmuller, 6. Finn Roumen, 7. Jasper de Laat, 8. Alain Broos, 9. Sjors van Zandbeek, 10. Danny van Lierop.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/5063

Schrijf een reactie