Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Clinic van Team Jumbo-Visma Academy voor jeugd tijdens NK Veldrijden

Team Jumbo-Visma Academy is op 11 en 12 januari aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap veldrijden in Rucphen. Bezoekers van het evenement kunnen tijdens een fietsclinic in een tent midden op het terrein kennismaken met de wielersport door een virtueel parcours af te leggen op een Tacx-trainer. Team Jumbo-Visma Academy gaat met dezelfde clinic middelbare scholen af om jongeren te enthousiasmeren voor de wielersport.

Team Jumbo-Visma heeft in het voorjaar van 2019 Team Jumbo-Visma Academy opgericht. Het initiatief begint bij de basis: jongeren in contact brengen met de wielersport. Hiervoor worden onder meer clinics georganiseerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Er zijn steeds minder licentiehouders in de categorie nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jarigen). Daar wil Team Jumbo-Visma Academy verandering in brengen. Daarnaast wordt samen met een aantal verenigingen een werkwijze ontwikkeld om het functioneren van wielerverenigingen in het algemeen naar een hoger niveau te brengen. De Academy omvat ook een Development Team, een opleidingsploeg voor talenten in de beloftencategorie tot 23 jaar.

Ondanks dat Team Jumbo-Visma Academy een initiatief is dat zich richt op jongeren, zijn alle bezoekers van het NK Veldrijden welkom om de clinic bij te wonen.

Schrijf een reactie