Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Congres KNWU kiest op 19 november nieuwe voorzitter

Tijdens een bijeenkomst van het congres van de KNWU op 19 november wordt bekend wie Marcel Wintels gaat opvolgen als voorzitter van de wielerbond. Eerder stond de verkiezing gepland op 10 oktober, maar vanwege de Corona maatregelen werd de bijeenkomst toen afgelast.

Het hoofdbestuur van de KNWU gaat Limburger Marc van den Tweel (55) voordragen als beoogd voorzitter. Hij heeft zo’n twintig jaar ervaring als bestuurder, directeur en toezichthouder en is op dit moment directeur van Natuurmonumenten.

Oud-profrenner Gerry van Gerwen (67) uit Sint-Oedenrode is door de Vereniging van Beroepswielrenners voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap van de KNWU. Met Van Gerwen hoopt de Vereniging van Beroepswielrenners bij de Nederlandse wielerbond eindelijk weer een man aan het roer te krijgen met ervaring in de wielersport.

Het congres is het hoogste orgaan van de KNWU en bestaat uit mensen van alle geledingen van de wielersport. Alle districten, afdelingen en belangengroepen zijn vertegenwoordigd in het congres.

Schrijf een reactie