Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Daags na de Tour zet in op 21 september

De Tour de France start dit jaar niet op 27 juni maar op zaterdag 29 augustus en eindigt zondag 20 september in Parijs. Dat betekent dat het Boxmeerse wielerspektakel Daags na de Tour meeschuift naar maandag 21 september. 

Al eerder was duidelijk dat maandag 20 juli voor de Boxmeerse organisatie geen optie meer was. “Daags na de Tour is onlosmakelijk verbonden met de Ronde van Frankrijk”, zegt de Boxmeerse rondebaas Pierre Hermans. “Daarom moeten we de datum aanpassen. Er is uitvoerig overleg geweest met alle betrokken partijen zoals sponsoren en onze technische commissie. Van iedereen kregen we het groene licht voor 21 september. Organisatorisch is het mogelijk.” 

Mocht de Tour ook in september niet doorgaan, dan komt ook door de ‘Boxmeerse’ datum 21 september een streep. “Ook dat is al met de betrokken partijen besproken”, zegt Hermans.  Een ander scenario is dat de Tour doorgaat, maar de dan geldende Nederlandse corona maatregelen het door laten gaan van Daags na de Tour op 21 september onmogelijk maken. Hermans: “In dat geval is er dit jaar helaas geen Daags na de Tour.” (Foto: Kempenfoto.nl)

Schrijf een reactie