Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Direct raak voor Mathieu van der Poel in Hulst

Alpecin-Deceuninck renner Mathieu van der Poel heeft zijn eerste veldrit van het seizoen direct gewonnen. In het Zeeuwse Hulst reed hij na een spannend duel met wereldkampioen Tom Pidcock overtuigend naar de zege. Door een gebroken wiel moest Pidcock in de laatste ronde de strijd staken, maar Van der Poel was toen al gevlogen. Laurens Sweeck en Eli Iserbyt mochten daardoor als tweede en derde mee op het podium. Lars van der Haar werd vierde en Joris Nieuwenhuis vijfde.

Bij de vrouwen toonde Puck Pieterse zich net als vorige week in Overijse de beste. Zij vocht lange tijd een mooi duel uit met Fem van Empel, die door een valpartij veel tijd verloor maar wel haar tweede plek wist veilig te stellen. Shirin van Anrooij mocht als derde mee op het podium. Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand zorgden voor een Nederlandse top vijf. Inge van der Heijden eindigde als achtste en Aniek van Alphen werd tiende.

De koers voor junioren werd gewonnen door de Belg Yordi Corsus, die het haalde voor Guus van den Eijnden en Seppe van den Boer. Mika Vijfvinkel eindigde als vierde en Jelte Jochems werd vijfde. Senna Remijn finishte op de tiende plaats.

Schrijf een reactie