Brabant Cycling Lees al het laatste Brabantse wielernieuws op Brabant Cycling,
sport onderdeel van Ons Brabant Fietst
Nieuws

Drie dagen wielersport en amusement in Rijsbergen

De derde editie van de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’ wordt verreden op zondag 23 juni 2019. De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland.

Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Nieuw deze editie is een unieke E-Bike tocht over 55 kilometer.

Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Met alle faciliteiten aanwezig beschikt Wielerdorp Rijsbergen over een toplocatie voor het evenement. Een toertocht kan niet worden gehouden zonder de inzet van vrijwilligers. De grootste kracht van het evenement zijn dan ook de meer den 200 vrijwilligers die zorgen voor het mooiste sportfeest van Rijsbergen.

De kwaliteit van het evenement is zeker niet onopgemerkt gebleven. De NTFU heeft daarom De Speer van Rijsbergen bekroond met hun kwaliteitskeurmerk “Extra Goed Geregeld”! Daarmee voldoet het evenement aan de hoogste kwaliteitsnormen voor toertochten.

Een dag eerder op 22 juni gaat in Rijsbergen de aflevering van Andere Tijden Sport, over de Televizier Wielerploeg, in voorpremière. De opnames hiervoor zijn onlangs gemaakt in Rijsbergen bij Café de Kwinkslag. Samen met o.a. oud renners van deze befaamde ploeg van Pellenaars en de crew van Andere Tijden Sport kan er gekeken worden naar de aflevering. In deze aflevering is er ook ruim aandacht voor de onlangs overleden Rijsbergse wielerheld Kees Haast.

Programma
19.00 uur – Plein open
20.00 uur – Start aflevering Andere Tijden Sport
20.30 uur – Niet vertoonde beelden met aansluitend een interview met oud renners.
21.30 uur – Einde avond

Last but not least komt op 21 juni de tweede etappe van de ZLM Tour door Rijsbergen. Onderweg naar finishplaats Buchten is ook een tussensprint voorzien in Rijsbergen. Omstreeks 14.00 uur ligt de finish van de tussensprint voor Museum de Weeghreyse, het oude gemeentehuis van Rijsbergen.

Schrijf een reactie