Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Elite-beloften strijden om Regiokampioenschap in Hoogerheide

De Brabantse Wal Wielerevents krijgen op 28 mei een vervolg  in Hoogerheide. Met winnaars bij de elite beloften Jochem Kerckhaert ( Woensdrecht), Tom Vermeer (Huijbergen) en Casper van der Woude (Ossendrecht) hebben de renners al mooie wedstrijden laten zien. In Woensdrecht en Huijbergen was de belangstelling zeer groot en blijkt er de behoefte aan “rondje rond de kerk” groot te zijn. Zeker omdat er steeds meer criteriums regionaal en nationaal wegvallen omdat men het organisatorisch niet rond krijgt.

De organisatie “Vrienden van de Koers” krijgt dan ook veel waardering van de renners, KNWU en de gemeente Woensdrecht. Hiermee wordt de naam “Wielergemeente” op de kaart gezet. Enkele weken geleden vond de eerste Topcompetitie wedstrijd Fokker Slag om Woensdrecht plaats.

In Hoogerheide wordt gestreden  om de “Grote Prijs LAWI Sportswear” en het eerste startschot valt om 12.00 uur voor de nieuwelingen over een afstand van 40 kilometer. Zij rijden het parcours in een acht vorm met 2 beklimmingen op de Scheldeweg. De ronde is zeer selectief en heeft een lengte van 2800 meter. Start/finish zal in de Raadhuisstraat nabij café Boulevard zijn. Om 13.15 uur is het beurt aan de junioren/amateurs zij rijden een afstand van 60 kilometer. De elite-beloften rijden tevens voor het Regiokampioenschap Zuid Nederland. Hiermee kunnen zij extra punten verdienen om deel te nemen aan het Nederlands Kampioen in het Limburgse Sittard. Zij worden om 15.00 uur weggeschoten door wethouder sport Rainier Schuurbiers.

 

 

 

 

 

Stand klassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog (elite-beloften)

Tom Vermeer
Jochem Kerckhaert
Jardi Christiaan van der Lee
Kevin Reuvers
Marijn Maas
Jasper de Laat
Max Goris
Jelle Bouma
Casper van der Woude
Ofke Teekens

Schrijf een reactie