Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Geen carnaval maar cyclocross bij TWC Pijnenburg

11-11 is traditioneel de start van het Carnaval, maar niet bij TWC Pijnenburg. Deze club houdt op die dag namelijk de Rabobank veldrit van de Reeshof op en rond haar clubparcours aan de Bijsterveldenlaan in Tilburg.

Meer dan 250 licentiehouders uit het hele land uit verschillende categorieen zullen die dag aan het vertrek staan van een uitdagende wedstrijd. Deze wedstrijd zal voor de jeugd tevens als selectiewedstrijd voor het NK worden verreden.

In eerdere edities kregen de deelnemers een heus modderparcours voorgeschoteld waarbij het nodige uithoudingsvermogen vereist is. Ook dit jaar belooft de wedstrijd weer een waar spektakel te worden.

In het parcours zijn twee heuvels, een zandbak en een trap opgenomen. Het overgrote deel zal over gras- en zandgrond verreden moeten worden. Verder is er gelegenheid voor het afspuiten van fietsen.

De wielerdag begint al om 10.00 uur met wedstrijden voor de jeugd. Daarna komen om 13.45 uur de amateurs/sportklasse renners in actie. De nieuwelingen vertrekken om 14.35 uur. Als laatste komen om 15.15 uur de vrouwen aan het vertrek, gevolgd door de nieuweling-meisjes die twee minuten later van start gaan. (Foto + meer info: www.twcpijnenburg.nl)

Schrijf een reactie