Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Geslaagde ploegenpresentatie 2024 TWC Pijnenburg

De Tilburgse wielervereniging TWC Pijnenburg hield afgelopen vrijdag haar jaarlijkse ploegenpresentatie waarbij alle actieve leden aan het publiek werden voorgesteld en de vele medaillewinnaars van het afgelopen weg- en crossseizoen in het zonnetje werden gezet.

Hoofdsponsor Hoppenbrouwers Techniek stelde net als voorgaande jaren hun locatie ter beschikking aan de vereniging en het publiek dat in grote getalen was komen opdagen. De avond voelde direct als een ware koers doordat de bekende speaker Rien van Horik de avond aan elkaar praatte. Op een avond als deze is er natuurlijk al eerste aandacht voor de sponsoren en dan met name de shirtsponsors. Zij maken het mogelijk dat de actieve vereniging ook zo actief kan blijven. Voor het seizoen 2024 prijken Hoppenbrouwers Techniek, (online) fietswinkel Profibike.nl, vleesproducent Group of Butchers, fietsreparatie en -onderhoud Bike Service Mutsaers, gereedschapsleverancier Kukko, PUCH Fietsen en sportkledingmerk Bioracer op de kleding van alle leden.

Voordat de jeugdleden hun entree maakten en zich voorstelden aan het publiek was het tijd om twee jubilarissen in het zonnetje te zetten. Zowel Germon Peeters als Jan Timmermans zijn beiden 30 jaar lid van TWC Pijnenburg. Nadat Germon afzwaaide als actief jeugdlid ging hij door als begenadigd wedstrijdrijder en werd onder andere Nederlands Kampioen bij de Masters. Inmiddels is hij trainer binnen de vereniging en bekleedt hij de functie van trainingscoördinator. Jan Timmermans heeft een zeer belangrijk aandeel gehad in de totstandkoming van het parcours in de Reeshof toen hij als wethouder zag dat er behoefte was aan een veilig en afgesloten parcours. Iets waarvan ieder lid tot op de dag van vandaag nog van profiteert.

Van categorie 0 t/m 7 kwamen de jeugdleden de trappen af om zich in de spotlights te tonen aan alle belangstellenden. Dit is het moment om de leden die uitzonderlijk hebben gepresteerd nog even extra in het zonnetje te zetten met voor iedereen een extra prijs als motivatie. Floor Groffen kroonde zich bij haar eerste deelname aan het NK Veldrijden direct tot Nederlands Kampioen in categorie 1. Huib van Spreuwel had helemaal een uitzonderlijk jaar met de Nederlandse titel op de weg en in het veld en ook nog een zilveren medaille op het NK Mountainbike. Dat winnen in de genen zit, bewijst Tijn Groffen. Hij werd in 2023 Nederlands Kampioen op de weg en pakte in het veld het brons. Pim de Wacht pakte in zijn leeftijdscategorie het brons in het eindklassement van WBVC, terwijl Stijn van Dongen het brons wist te pakken bij het NK Veldrijden.

Dan hebben we het alleen nog maar over de jeugdleden gehad, want ook bij de Nieuwelingen, Junioren, Elite, Beloften en Amateurs waren en vele eervolle vermeldingen. Noï Moes pakt als junior het brons op het NK in het veld en mocht zelfs deelnemen aan het WK in het Tsjechische Tabor, waar ze heel verdienstelijk naar de twaalfde plek reed. Het is dan ook geen verrassing dat ze dit jaar wederom met de Cees Zoontjes Veldrittrofee naar huis ging. Victor van Velden greep de Nederlandse titel bij het NK Trail en Hetty van de Wouw excelleerde op de baan met onder andere drie bronzen medailles op het Europees Kampioenschap.

Niels van Brenk uit categorie 6 kreeg namens de jeugdcommissie en de trainers de Jeugdstimuleringsprijs uitgereikt. Zijn tomeloze inzet, motivatie en niet aflatende enthousiasme maken hem een voorbeeld voor zijn leeftijdsgenoten. Hij is zo’n wedstrijdrenner die ineens toeslaat en waarvoor zijn concurrentie dus altijd op de hoede is.

De laatste prijs die uitgereikt werd, was voor Michiel Fuite. Deze tweedejaars Nieuweling ging naar huis met de Jan Pijnenburg Trofee voor de prachtige successen die hij in 2023 op de weg wist te behalen.

Met deze uitreiking kwam een gezellige avond ten einde en is iedere renner weer tot op het bot gemotiveerd om er een prachtig seizoen van te maken. Voor de ene zal dat het rijden van een podium worden in nationale wedstrijden, terwijl voor de ander het deelnemen al een prestatie is. Dat is het mooie van deze vereniging, iedereen krijgt binnen de club de kans om zich te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden en ambities. Daarbij ondersteund door een grote club aan opgeleide trainers en vrijwilligers. TWC Pijnenburg is klaar voor een prachtig wielerseizoen. (Foto’s Johan Pieterse)

Schrijf een reactie