Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Huijbergen maakt zich op voor de 74e editie van haar wielerronde

Voor de 74e keer wordt op zondag 23 maart de Ronde van Huijbergen verreden. Als onderdeel van de Brabantse Wal Wielerevents 2024 zullen de renners zondag in de straten van Huijbergen strijden om de punten voor de leiderstrui. De wielerdag start om half twaalf met de Nieuwelingen. Natuurlijk wordt ook de Woensdrechtse jeugd niet vergeten. Voor de jongste zal een dikke banden wedstrijd, waarbij leuke prijzen zijn te verdienen, worden verreden

De Brabantse Wal Wielerevents zijn ondertussen al bijna twee weken geleden gestart met de Ronde van Woensdrecht. Bij de Nieuwelingen hangt de leiderstrui in het Somers Planontwikkeling/ Happy Dog klassement om de schouders van Nick Koenis. Hij wordt op drie punten gevolgd door Stan Cuypers. Een spannende strijd dus!

Bij de Junioren is de strijd om de truien niet minder. Met 49 punten gaat Renzo Moretti hier aan de leiding. De sterke Zeeuw wordt in het klassement gevolgd door Luca van der Veken en Jasper Mons.

Na een ijzersterke overwinning in de Ronde van Woensdrecht wordt bij de Elite/Beloften het klassement aangevoerd door Roan Konings, hij wordt op de hielen gezeten door Jochem Kerckhaert en Jens van den Dool. Maar ook niemand minder dan regerend Nederlands Kampioen Tom Vermeer, vorig jaar winnaar van het Brabantse Wal Wielerevents klassement, zal in Huijbergen aan het vertrek staan.

Het parcours van ongeveer 2500 meter leidt de renners door het dorpshart en door het groene buitengebied. Start en finish zijn traditiegetrouw in de Dorpsstraat. De weergoden lijken het wielercomité dit jaar ook weer goed gezind te zijn. (Foto Leo Verbraeken)

Schrijf een reactie