Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

KNWU selectie voor WB-veldrit in Antwerpen

Bondscoach Gerben de Knegt heeft bekend gemaakt welke Nederlanders komende zondag de wereldbeker in Antwerpen gaan rijden. Met Mathieu van der Poel en Puck Pieterse zijn de winnaars van de Vestingcross in Hulst in deze selectie present. In totaal zijn negen mannen en dertien vrouwen namens Nederland actief in de komende wereldbekermanche.

De Knegt kan bij de vrouwen niet beschikken over Annemarie Worst, die nog altijd geblesseerd is. Yara Kastelijn laat vanwege een trainingsstage verstek gaan. Bij de mannen was het dringen voor de startplekken. Naast de zes geplaatste renners en de twee toe te voegen beloften komt Mathieu van der Poel via de enige beschikbare aanwijsplek ook aan de start. Pim Ronhaar had een eigen startplek, maar slaat Antwerpen over. Van der Poel imponeerde met zijn zege ook De Knegt. ‘’Ik ben onder de indruk van Mathieu gisteren in Hulst en kijk ernaar uit om hem ook in Antwerpen weer aan het werk te zien’’, laat de bondscoach weten. (Foto Peter van Rooij)

Selectie Elite Mannen: Lars van der Haar, Corné van Kessel, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Stan Godrie, Luke Verburg, Mathieu van der Poel, David Haverdings en Tibor del Grosso.

Selectie Elite Vrouwen: Lucinda Brand, Fem van Empel, Denise Betsema, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Shirin van Anrooij, Manon Bakker, Aniek van Alphen, Maud Kaptheijns, Iris Offerein, Leonie Bentveld en Lauren Molengraaf.

Schrijf een reactie