Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Mooie winnaars in Acht van Chaam

Naast de beste profwielrenners bij de mannen en vrouwen kwamen vandaag ook nog een aantal andere categorieën in actie bij de Acht van Chaam.

Youp de Vos reed solo naar de winst bij de nieuwelingen. De sprint om de overige ereplaatsen werd gewonnen door Muhammad Afiq Iskandar Hasyim, voor Danny van Lierop. Max Mosmuller en Jesse Kramer maakten de top vijf compleet. Finn Roumen werd zesde en Roan Konings ging als zevende over de meet.

De wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen werd gewonnen door Dorien Hoog Antink. Zij haalde het in de sprint voor Anna van der Meiden en Karen Verdonck. Mirre Knaven eindigde als zevende en Senne Knaven werd tiende.

Bij de amateurs gingen de zegebloemen naar Martijn Alberts. Hij toonde zich sneller dan Luuk Nissen en Pim van de Klundert. Rik Nederlof eindigde als zesde en Jeroen Rombouts werd achtste.

De winst bij de junioren ging naar Ian Spenkelink, die Pim Ronhaar en Tom Couzens mee op het podium kreeg. Axel van der Tuuk eindigde als vierde en Mathijs de Kok werd vijfde. Dennis Willems eindigde als zevende. Jaap Roelen kwam als achtste over de meet en Gianni Pavone werd tiende.

Bij de elite zonder contract reed Jasper Schouten naar de winst door in de sprint zijn medevluchter Oscar van Wijk te verslaan. Tim Bierkens won de sprint om de derde plaats voor Richard Dijkshoorn en Alain Broos.

Bas van Gestel won de wedstrijd in de funklasse, voor Mark Laarhoven en Jurgen Schrik. (Foto’s John Kuijsters)

Schrijf een reactie