Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Nazomer vol live wielerkoersen bij Eurosport

Nu de sportwereld weer in beweging komt, is er volop live wielrennen te zien bij Eurosport. De sportzender trapt af met de Strade Bianche komende zaterdag 1 augustus. Vanaf 16:50 is de koers live op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

De afgelopen maanden was er op Eurosport – ondanks de aangepaste programmering – meer dan genoeg aandacht voor professioneel wielrennen. Met programma’s als de virtuele Tour for All en Tour de France, de talkshow ‘Kop over Kop’ en ‘Relive Wielrennen’, waarbij onder meer Wout Poels en Remco Evenepoel iconische overwinningen terugkeken.

Toch is het uitkijken naar aanstaande zaterdag, want de échte koers gaat deze week eindelijk weer van start met live wielrennen op de weg. En met niet zomaar een wedstrijd: de Strade Bianche, de koers over de iconische witte wegen van Toscane. Waarbij een duel tussen erkende hardrijders op onverharde wegen Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet kan uitblijven en oud-winnaars Tiesj Benoot en Julian Alaphilippe worden uitgedaagd door een peloton van toppers die maandenlang naar deze dag hebben toegeleefd.

De Italiaanse koers is het startschot van een bomvolle wielerkalender met 200 races in 100 dagen. In augustus met Milaan-Turijn en Milaan-San Remo als prachtig Italiaans drieluik. Ook in Frankrijk staan er in augustus natuurlijk enkele heerlijke koersen op het programma. Op 6 augustus zal onder andere Bauke Mollema gaan strijden op de Mont Ventoux tijdens de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Verder staan de Critérium du Dauphiné, het Frans kampioenschap en de Bretagne Classic allemaal op het programma voordat het echte werk gaat beginnen: de Tour de France. Uiteraard allemaal live te zien op Eurosport en de Eurosport Player. (Foto Peter van Rooij)

Programmering wielrennen op Eurosport de komende maand:
Strade Bianche 1-8
Milaan – Turijn 5-8
Mont Ventoux Dénivelé Challenge 6-8
Milaan – San Remo 8-8
Critérium du Dauphiné 12-8/16-8
Bretagne Classic 25-8
La Course by Tour de France 29-8
Tour de France 29-8/20-9

Schrijf een reactie