Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Nederlandse Tourrenners aan start in Boxmeer

De Nederlandse deelnemers aan de Tour de France zijn komende maandag allemaal te bewonderen in Daags na de Tour in Boxmeer. Alleen Steven Kruijswijk is er vanwege een schouderblessure niet bij.

Met Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Danny van Poppel aan het vertrek, kan Daags na de Tour maandag zomaar uitdraaien op een onvervalst sprintersfestival. Maar de rappe mannen moeten oppassen voor erkende hardrijders als Dylan van Baarle, Taco van der Hoorn en Bauke Mollema die spaken in de sprinterswielen kunnen steken.

Ook de Tourrenners Martijn Tusveld en Nils Eekhoff maken maandagavond hun opwachting in Boxmeer. De organisatie van Daags na de Tour zet traditiegetrouw in om alle Nederlandse Tourrenners aan de start te krijgen. Ook Mike Teunissen, dit jaar niet aanwezig in de Tour de France waar hij in 2019 nog een etappe won en de gele trui veroverde, staat op de Spoorstraat aan de start. Teunissen is in 2019 de laatste winnaar van Daags na de Tour die in 2020 en 2021 vanwege corona niet doorging.

Daarnaast doen ook vier jonge talenten uit het Land van Cuijk mee aan het profcriterium. Zij krijgen van de organisatie een wildcard. Deze vier zijn Philip Heijnen, Guus van Schipstal, Jody Jochems en Daniël van Tetering.

Rondebaas Pierre Hermans is in zijn nopjes met de kwaliteit en de omvang van het deelnemersveld. “We blijven vasthouden aan het principe om alle Nederlandse Tourrenners naar Boxmeer te halen. Heel jammer dat Kruijswijk niet kan komen, heel blij dat Mathieu van der Poel hier voor de eerste keer rijdt. Dat geldt natuurlijk ook voor de etappewinnaars Jakobsen en Groenewegen. Prachtig dat ze hier samen komen rijden.” (Foto Peter van Rooij)

Schrijf een reactie