Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Noor Strand Hagenes verovert geel Olympia’s Tour op TT-circuit

De Noor Per Strand Hagenes  van Jumbo-Visma heeft de openingtijdrit van Olympia’s Tour op het TT-circuit in Assen gewonnen.

Hij hield de Belg Vlad van Mechelen op één seconde, de Brit Joshua Giddings werd derde. Beste Nederlander werd Axel van der Tuuk. Die werd achtste, nipt voor Rick Ottema en Lars Boven overigens.

Strand Hagen won onlangs ook al de Ronde van Drenthe en startte als favoriet vandaag als laatste. ‘Deze winter hadden we al naar deze koers gekeken en geconstateerd dat het een mooi doel was. Het is mooi om zo te beginnen aan de ronde. Ik kijk nog niet direct naar het eindklassement, maar we hebben als ploeg verschillende opties, ook voor de dagzeges.’

Nationaal beloftenkampioen tijdrijden Axel van der Tuuk had gehoopt iets dichterbij de winst te zitten. ‘Ik voelde wel wat druk als kampioen en in mijn eigen woonplaats. Maar het is mooi dat ik zo kort kon eindigen vandaag. Het is een mooie uitgangspositie voor de komende dagen. Maar in de keienetappe van donderdag kunnen de verschillen nog veel groter zijn.’

Olympia’s Tour duurt tot en met zondag, als de rittenkoers eindigt in het Limburgse Beek. Daarvoor zijn aankomsten in Assen, Ruurlo en Tiel voorzien. (Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg)

Schrijf een reactie