BCN10jaar
Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Criterium Cup Nieuws

Ontknoping Brabant Cycling Criterium Cup nadert

Nu het wegseizoen langzamerhand op zijn einde loopt, nadert ook de ontknoping van de Brabant Cycling Criterium Cup. In een aantal categorieën is de winnaar al bijna bekend, maar met name bij de nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen is de strijd nog spannend.

Nina Kessler is voor het tweede jaar op rij winnares geworden van de Brabant Cycling Criterium Cup bij de vrouwen. Zij wist de meeste punten te verzamelen in de Brabantse criteriums, voor Evy Kuijpers en de Australische Lauretta Hanson.

Bij de elite/beloften heeft Hans Dekkers een ruime voorsprong op nummer twee Robbie van Bakel. Die heeft echter maar één punt meer dan nummer drie Jos Koop.

Stefan Laurijssen is bijna zeker van de eindwinst bij de amateurs. Hij wordt op enige afstand gevolgd door Bram Mens en Imo de Pruyssenaere de la Woestijne.

Het klassement bij de junioren wordt geleid door Nick Brabander, voor Olav Kooij en Niels van Ekeren.

Spannend is de strijd bij de nieuweling-meisjes, waar Nederlands kampioene Sofie van Rooijen aan de leiding gaat. Zij heeft echter maar één punt meer dan Lisa van Helvoirt uit Erp. Silke Blei staat derde in de tussenstand.

Ook bij de junior-vrouwen bedraagt het verschil tussen leidster Femke Gerritse en nummer twee Anna van Wersch slechts één punt. Gaby Gieskens neemt de derde plaats in.

Bij de nieuwelingen gaat Roan Konings aan de leiding, maar hij kan nog worden ingehaald door Stijn Hanegraaf. Pieter Prosnan staat derde in de stand.

De prijzen voor de Brabant Cycling Criterium Cup worden beschikbaar gesteld door Invicta Europe, CycleSoftware, Mutsaars Bikes en Blade Bikes.

Bekijk hier de tussenstanden in alle categorieën na de maand augustus:

2018_Vrouwen (3)
2018_Nieuwelingen-Meisjes (3)
2018_Nieuwelingen (3)
2018_Junior-Vrouwen (3)
2018_Junioren (3)
2018_Elite_Man (3)
2018_Amateurs (4)

Schrijf een reactie