Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Rabo-ploegen gepresenteerd

13_4c750ce2581da7be_1024box

In Utrecht zijn maandag het Rabo Liv Women Cycling Team en het Rabo Development Team gepresenteerd. Beide ploegen gaan komend seizoen de weg op met een nieuwe outfit.

Kopvrouw Marianne Vos weet zich komend seizoen omringd door drie nieuwe teamgenotes. De nummer vier van het afgelopen WK Anna van der Breggen, de Duitse wereldkampioene omnium Anna Knauer en het Poolse klimtalent Katarzyna Niewiadoma zijn de nieuwe gezichten in de selectie van de ploegleiders Koos Moerenhout en Eric van den Boom. Verder zijn Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten, Iris Slappendel, Roxane Knetemann, Pauline Ferrand-Prevot, Sabrina Stultiens en Thalita de Jong gebleven.

Het Rabobank Development Team telt in 2014 maar liefst tien nieuwe gezichten, onder wie vijf eerstejaars beloften. Daarnaast kwam Bert-Jan Lindeman over van profploeg Vacansoleil-DCM. “Het wordt voor ons een jaar van sleutelen en bouwen. Dat is vaak het geval, maar dit keer met zo’n grote nieuwe lichting extra”, zegt teammanager Arthur van Dongen op de website van de KNWU. Hij ziet op langere termijn desalniettemin perspectief in zijn opleidingsploeg, die qua organisatie tot de beste ter wereld wordt gerekend. “We zullen dit jaar echt niet van meet af aan gaan scoren. In deze ploeg zitten veel jongens, die nog aan het niveau moeten wennen en bovendien ook aan elkaar. De helft bestaat uit nieuwe gezichten. De helft van de nieuwelingen was vorig seizoen nog junior. Het heeft echt tijd nodig voordat er een goede balans ontstaat en het team soepel gaat draaien.”

De complete ploeg van twintig renners bestaat uit: nieuwkomers Cees Bol, Jeroen Meijers, Floris Gerts, André Looij, Sam Oomen, Nino Honig, Bert-Jan Lindeman, Piotr Havik, Martijn Budding en Timo Roosen en blijvers Maarten van Trijp, Martijn Tusveld, Ivar Slik, Emiel Dolfsma, Ricardo van Dongen, Mike Teunissen, Stan Godrie, Merijn Korevaar, Lennart Hofstede en Etienne van Empel.

Team-manager en ploegleider is Arthur van Dongen. Tweede ploegleider is Grischa Niermann. De coaches van de veldrijders zijn Richard Groenendaal en Nico van Hest. De laatste twee zullen waar nodig ook in wegwedstrijden bijspringen. (Bron: www.raboliv.com en www.knwu.nl) (Foto: www.raboliv.com)

Reacties zijn uitgeschakeld.