Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Selectie voor WB-veldrit Maasmechelen bekend

Wereldkampioene veldrijden Marianne Vos maakt voor het eerst deze winter haar opwachting in de wereldbeker selectie van bondscoach Gerben de Knegt. De kersvers Nederlands kampioene gravel staat zondag 30 oktober aan de start in Maasmechelen, samen met onder anderen wereldbeker leidster Fem van Empel.

De Knegt: “We hebben in de breedte zondag een sterk blok bij de elite-vrouwen, waar Fem van Empel knap blijft bevestigen en Puck Pieterse heel sterk debuteerde in Tabor. Het is mooi om te zien hoe de Nederlandse vrouwen op dit moment opnieuw een hoog niveau weten te halen. Bij de mannen is de komst van Joris Nieuwenhuis iets om naar uit te kijken, hij heeft gekozen om zich opnieuw op de cross te richten. Dat kan een welkome kwaliteitsimpuls zijn naast Lars van der Haar, die dit seizoen al sterk opende. Later verwachten we ook de terugkeer van Corné van Kessel en Mathieu van der Poel. Voor de jongeren categorieën is Maasmechelen een mooie generale repetitie voor het EK in Namen een week later. We hopen de hoopgevende resultaten van Tabor bij de junioren (m/v) door te kunnen trekken.’’ (Foto Björn van der Schoot)

Selectie Elite Mannen: Lars van der Haar, Ryan Kamp, Mees Hendrikx, Stan Godrie en Joris Nieuwenhuis

Selectie Elite Vrouwen: Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Shirin van Anrooij, Marianne Vos, Manon Bakker, Aniek van Alphen, Maud Kaptheijns, Leonie Bentveld en Iris Offerein.

Selectie U23 Mannen: Pim Ronhaar, Luke Verburg, Danny van Lierop, Tibor del Grosso, Bailey Groenendaal en David Haverdings.

Selectie junior-mannen: Guus van den Eijnden, Senna Remijn, Jelte Jochems, Mika Vijfvinkel, Floris Haverdings en Keije Solen.

Selectie junior-vrouwen: Lauren Molengraaf, Puck Langenbarg, Fee Knaven, Roxanne Takken, Bloeme Kalis en Sara Sonnemans.

Schrijf een reactie