Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Ster ZLM Toer gaat in 2019 verder als ZLM Tour

Onder een nieuwe naam en met een nieuwe organisatie gaat de Ster ZLM Toer in 2019 verder als ZLM Tour. Van woensdag 19 juni tot en met zondag 23 juni 2019 kan het publiek weer genieten van de internationale wielertop op Nederlandse bodem. Veel World Tour ploegen, waaronder vooral de sprintersploegen, gebruiken de ZLM Tour als voorbereiding op de Tour de France.

Hoofdsponsor ZLM Verzekeringen en Libéma Profcycling slaan de handen ineen als het gaat om de organisatie van het wielerevent. Ook in de nieuwe opzet hoopt de organisatie een beroep te kunnen doen op de betrokken vrijwilligers die al jarenlang bij de Ster ZLM Toer actief waren.

De UCI maakt op korte termijn de wielerkalender voor 2019 bekend. De ZLM Tour zal de status van UCI 2.1 niveau behouden en ook de vaste plek op de wielerkalender, twee weken voor de Tour de France, is wederom aangevraagd.

De Ster ZLM Toer kent een roemrijke historie met winnaars als Cavendish, Greipel en Gilbert en is een begrip in Nederland. De nieuwe organisatie heeft de sportieve ambities om de ZLM Tour de komende jaren nog nadrukkelijker op de kaart te zetten als de ideale voorbereidingskoers voor de sprintersploegen op de Tour de France.

De nieuwe organisatie gaat de komende maanden aan de slag met het etappeschema en het benaderen van start- en finishplaatsen. Het werkgebied van ZLM Verzekeringen is Zeeland en Brabant. Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt om die reden ook in deze beide provincies.

Schrijf een reactie